5 snadných způsobů, jak zahrnout do vašeho života LAGOM

Cool scandinávský styl dobývá svět. Kam oko dohlédne, spatří ozvěny skandinávského životního stylu. Nejdříve byla populární “hygge” – dánská filozofie útulnosti a jednoduchosti. Teď je na řadě Švédsko a svět se zbláznil do velmi švédského konceptu s názvem lagom. Co je tedy lagom? A co to přesně znamená?

ABY VÁŠ ŽIVOT BYL VÍCE LAGOM
Lagom lze přeložit jako “ani moc, ani málo,” a znamená v podstatě nalezení umírněnosti a rovnováhy v každém aspektu života. Zní to skvěle, že? Když najdete tento šťastný střed, jste nejkrásnější a dosáhli jste stavu “lagom”. Švédové věří v jednoduchý život. Je to něco, co praktikují ve svém každodenním životě a ve svých rituálech pro krásu. Tady je 5 tipů, jak žít ve stylu lagom!

1. ZBAVTE SE NEPOTŘEBNÉHO
Udržujte věci jednoduché. Usnadněte si svůj ranní rituál tím, že zrecyklujete nebo vyhodíte produkty, které nikdy nepoužíváte nebo nepotřebujete. Soustřeďte se jen na ty, které přinesou vytoužené výsledky. Uvidíte, kolik ušetříte času!

2. VYTVOŘTE SI ZÁKLADNÍ ŠATNÍK
Zbavte skříně nepořádku a dejte stranou oblečení, které už se vám nelíbí nebo ho nenosíte. Místo toho se soustřeďte na univerzální kousky, které máte rádi. Ranní oblékání tak bude jednodušší a méně stresující. A všechno to oblečení, které jste dali stranou? Věnujte ho místní charitě.

3. NAUČTE SE ŘÍKAT NE – UDĚLEJTE SI ČAS NA SEBE
Švédové se nebojí vyžádat si samotu, když ji potřebují. Všichni občas potřebujeme trochu času v soukromí, abychom si dobili baterie, nebo se věnovali jednoduchým činnostem, jako je zdřímnutí či přečtení knihy. Nemusíte na všechno říkat ano. Ukliďte se do ústraní a najděte si tiché místo, kde se můžete soustředit na sebe a oddychnout si.

4. ODPOJTE SE
Nechte svůj pracovní počítač v kanceláři. Vypněte si telefon. Žijte v přítomném okamžiku a jednoduše si užívejte stav bytí. Nemusíte být vždycky každému k dispozici. Máte dovoleno být mimo dosah nebo komunikaci. Víme, že je to těžké, ale zkuste se zastavit, zhluboka a pomalu se nadechnout a vydechnout. Ucítíte, jak prospěšné je být osvobozený od stresu soustavného kontrolování vzkazů a sociálních médií.

5. DĚLEJTE TO, Z ČEHO MÁTE RADOST
Na konci každého dne platí, že člověk by měl v životě dělat to, z čeho má radost, a trávit čas s lidmi, které miluje. Nezapomeňte si čas od času uvědomit, co je pro vás opravdu důležité. Život není jen o povinnostech, ale i o tom, co chceme dělat. Není důležité překonávat očekávání ostatních lidí, ale žít v přítomnosti a být vděční za to, co máme. Pamatujte, žijeme jenom jednou, dělejte tedy to, co vám přináší štěstí!

Zdroj: www.oriflame.cz

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *