Už jste si někdy nevěděla rady při pohledu na etikety na flakónech s vůněmi? Nebojte se, poradíme vám!

Velká rodina vůní je rozdělena na několik podkategorií, které označují jejich trvanlivost, intenzitu a koncentraci. Pokud jste nováčkem ve světě nákupu vůní, jste na tom správném místě. Tady je náš malý průvodce!

1. Parfém (Parfum)
Parfém je nejdražší druh vůně na světě. Obsahuje nejkoncentrovanější oleje, které vydrží vonět až dvacet čtyři hodin po aplikaci. Tvoří ho přibližně 20 až 30 % čistého parfému, tj vonných olejů. I když je tato vůně celkem drahá, její kvalita a intenzita je zcela prvotřídní.


Giordani Gold Essenza >>

2. Parfémovaná voda (Eau de Parfum)
Na rozdíl od parfémů obsahuje parfémovaná voda 10 až 20 % čistých vonných olejů; zbytek tvoří směs vody a alkoholu. Parfémovaná voda vydrží vonět osm až deset hodin. Je ideální třeba na den v práci nebo ve škole.


Volare >>

3. Toaletní voda (Eau De Toilette)
Toaletní voda má koncentraci 5 až 15 % vonných olejů smíchaných s alkoholem. Je perfektní na rychlé osvěžení vůní a vydrží vonět přibližně 3 až 5 hodin. Pokud se tedy chystáte na důležitý pohovor nebo na akci, která bude trvat jen pár hodin, je tento typ vůně ideální právě pro vás.


Women´s Collection >>

4. Kolínská voda (Eau De Cologne)
Kolínská voda má nejnižší obsah oleje smíchaného s alkoholem. Tím pádem je její trvanlivost jen přibližně 2 hodiny, ale přesto má obvykle velmi příjemnou a osvěžující vůni. Obsahuje 2 až 4 % vonných olejů, přesto však skvěle funguje, když se chcete rychle osvěžit a zahalit jemným obláčkem vůně.


Sensity Midnight >>

Jak vidíte, mezi různými druhy vůní je celkem velký rozdíl. Přejeme vám příjemné vybírání!

Zdroj: www.oriflame.cz

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *