Žmolkování

Už jste někdy cítili, že vám produkty péče o pleť nesedí tak, jak by měly a vytvářejí na pleti žmolky, stejně otravné jako žmolky na vašem oblíbeném kašmírovém svetru? Poradíme vám, co s tím.

Co je vlastně žmolkování krémů? 

Žmolkování si možná spojujete především s jemným pleteným oblečením, může se však týkat i produktů péče o pleť. Žmolky na svetru vznikají, když na oblečení hromadí malé kuličky z vláken, obvykle na místech s vysokým třením, například v podpaží. Žmolkování produktu znamená, že se složení lepí k sobě namísto toho, aby se vstřebalo do pleti. Výsledek? Zašedlé podlouhlé žmolky, které se tvoří při nanášení hydratačních krémů nebo make-upu – nejraději když spěcháte a nemáte čas začít s líčením znovu. 

 
Co způsobuje žmolkování produktů? 

Může to být kombinace několika faktorů, mezi nejběžnější příčiny tvorby žmolků však patří:

 
1. Používáte příliš velké množství 

Všeho moc škodí, a to platí i o produktech péče o pleť. Pokud používáte příliš mnoho hydratačních krémů nebo přípravků, které jsou pro váš typ pleti příliš těžké, pleť má větší problémy se vstřebáváním a přebytečný produkt se změní v žmolky.

Jak to napravit? Snadno – jednoduše nanášejte na obličej méně přípravku, nebo si vyberte lehčí produkt, která se rychleji vstřebává. 

 
2. Spěcháte

Žmolkování produktu je běžným jevem i když spěcháte. Důvod? Nedáváte produktu dostatek času na to, aby se absorboval do pleti před nanesením dalšího. Rychlé nanesení druhé vrstvy způsobuje tření, které vede k odírání první vrstvy. 

Jak to napravit? Spěchejte pomalu. Před nanesením další vrstvy nechte produkt absorbovat. Během této doby můžete provést další části vašeho rituálu, jako například čištění zubů nebo styling účesu.  

 
3. Vynecháváte peeling 

Aplikace krémů a následně make-upu na vrstvy odumřelých kožních buněk je dokonalý recept na žmolkování, protože odumřelé pleťové buňky neabsorbují produkty tak, jako nové buňky.  

Jak to napravit? Udělejte z peelingu pravidelnou součást vašeho rituálu péče o pleť, abyste tak podpořili a optimalizovali buněčnou obnovu. To je důležité zejména v chladných zimních měsících, kdy má pleť tendenci vysychat a odumřelé buňky se tvoří více. Náš obnovující peeling NovAge  jemně vyčistí odumřelou kůži, make-up i ucpané póry tak, abyste získali zářivou a svěží pleť. 

 
4. Nevhodné produkty 

Pozor na produkty na bázi silikonu. Často se objevuje v make-upu nebo podkladových bázích; obvykle se používá k vytvoření bariéry proti ztrátě vláhy a zároveň vyhlazuje pleť. Nanesení podkladové báze se silikonem na hydratační krém se silikonem bohužel může mít za následek nežádoucí žmolkování. 

Jak to napravit? Vyhněte se kombinování více produktů na bázi silikonu najednou a snižte počet silikonových produktů, které pravidelně používáte.  Pokud používáte make-up nebo fixátor na silikonové bázi, vyhněte se hydratačním krémům se silikonem jako jednou z přísad. 

Vyzkoušejte například produkty z řady Love Nature, které jsou bez parabenů a obsahují rostlinné výtažky, které byly vypěstovány, sklizeny a zpracovány bez použití chemických látek.

5. Aplikujete produkty v nesprávném pořadí

Při každodenním rituálu je důležité přemýšlet o složkách a pořadí aplikace. Produkty na vodní bázi jsou na prvním místě, protože se snadněji vstřebávají, zatímco výrobky na bázi oleje zapečeťují v pleti vláhu a měly by se aplikovat jako poslední. Když budete jako první nanášet produkty na olejové bázi, zablokuje absorbování do pleti a způsobíte žmolkování produktů na vodní bázi. 

Doufáme, že vám naše užitečné tipy pomohou dát sbohem žmolkování a rannímu rozčilování jednou provždy! 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *