Oceány

Milujeme oceány!

Téměř dvě třetiny zemského povrchu jsou pokryty vodou. Právě proto naší planetě přezdíváme Modrá planeta. Bez vody nemůžeme přežít, přesto se však pomalu, ale jistě stává luxusním zbožím. Přečtěte si, co dělá Oriflame pro naše oceány a jak můžete pomoci i vy.

Bez vody neexistuje život, proto ji musíme udržovat v čistotě. Mikroplastická kontaminace je známá jako jedna z příčin znečištění vody – plastové mikročástečky jsou tak malé, že se dají velmi těžko filtrovat. V důsledku toho je konzumují ryby a jiní mořští živočichové. Když se tato zvířata ocitnou na našem talíři, konzumujeme tyto plasty my.

Z tohoto důvodu jsme se rozhodli počátkem roku 2013 přestat používat v produktech určených ke smývání vodou plastové mikročástečky a plastové třpytky. Ve společnosti Oriflame používáme pouze přírodní exfolianty, jako je mák, drcené mandlové skořápky, olivové pecky a sůl.

Když se osprchujeme, výrobky, které používáme, skončí v našich vodních systémech. Mohou se stát součástí problému a znečišťovat oceány. Abychom omezili negativní vliv na ekosystémy, je lepší vybírat si biologicky odbouratelné receptury – a Oriflame se na ně soustředí již nyní. Chceme, abyste při používání svého oblíbeného šamponu nebo sprchového gelu cítili dobře.

Voda je omezený zdroj a musíme s ní podle toho zacházet. Dokonce i vypnutí kohoutku při čištění zubů nebo mytí vlasů může mít z dlouhodobého hlediska velký význam. Neváhejte recyklovat co nejvíce a pokud je to možné, zvažte sběr dešťové vody na zalévání rostlin. Když se všechny tyto aktivity spojí dohromady, můžeme oceánům a vodám velmi pomoci.

Pokud chcete přispět k čistším oceánům i vy, doporučujeme vám například produkty Love Nature: sprchové gely, pleťová mýdla, tuhá mýdla, peelingy, šampony, kondicionéry.

Zdroj: www.oriflame.cz

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *