Tuhé šampony: Udržitelná volba

Také jste nevěděli, že existují i tuhé šampony ve tvaru mýdla? S touto stále oblíbenější formou péče o vlasy se budete setkávat stále častěji. A pokud jste si mysleli, že tuhé šampony jsou v podstatě něco jako mýdlo na vlasy? Uvidíte, že je to omyl. Kdepak, tady se žádné drolící zbytky kostky mýdla nevyskytují!

Hodnota globálního trhu s tuhými šampony byla v roce 2018 odhadována na 10,2 milionů. A není záhadou, proč toto číslo stále roste. Ačkoli je samozřejmě mnoho způsobů, jak dát péči o tělo ekologičtější ráz, tuhé šampony jsou odpovědí kosmetického průmyslu (a Oriflame) na jeden z nejžhavějších environmentálních problémů dneška: znečištění planety plasty.

Každý rok do oceánů z přímořských oblastí unikne zhruba 8 milionů tun plastového odpadu. To je, jako byste na každý metr pobřeží po celém světě postavili patnáct plných pytlů na odpadky.

A tady do hry vstupují tuhé šampony. Jsou skvělým prvním vstupním bodem do boje proti plastům. Pojďme se podívat, jak je využít na maximum.

Co přesně je tuhý šampon?
Tuhé šampony jsou jednoduše šampony v tuhé podobě (ve tvaru mýdla). Jsou považovány za ekologičtější alternativu tekutých šamponů a jsou řešením pro ekologicky smýšlející zákazníky. Jsou menší než běžná lahvička šamponu. Nepotřebují proto tak velký obal a obvykle jsou baleny v papíru místo plastu. Navíc jsou vyrobeny z koncentrovaných přísad, takže z nich dostanete více užitku než z běžného šamponu. A všichni víme, že omezení spotřeby je ten nejlepší způsob, jak se postarat o životní prostředí!

Proč jsou tuhé šampony udržitelnější?
Je hned několik důvodů, proč jsou tuhé šampony udržitelnější volbou, než ty tekuté. Jednak kvůli způsobu balení, jednak kvůli samotným přísadám.

Protože jsou tyto šampony tuhé, častěji se balí do papíru než do plastu, a papír se snáz recykluje. To společně s faktem, že jsou malé, a proto je menší i jejich obal, z nich dělá optimální volbu pro ekologicky smýšlející spotřebitele. Podle výzkumů 64 % spotřebitelů hledá výrobky s recyklovatelným obalem.

A co víc, protože obsahují přísady v koncentrovanější formě, vydrží tuhé šampony déle než ty tekuté. Jeden tuhý šampon vydá za dvě standardní 250ml láhve šamponu – to znamená dvakrát tolik umytí. Když tedy nahradíte objemné lahvičky tuhým šamponem, ušetříte čas (když započítáte cesty do obchodu!), peníze i plasty.

Tuhé šampony jsou také přirozeně biologicky odbouratelné, což znamená, že jsou z čistě přírodních přísad, které nevytvářejí žádný odpad. Jejich příprava si také díky jejich koncentrovanější formě vyžádá méně vody než tradiční šampony. Cokoli tekutého v sobě má více vody, aby se dosáhlo této konzistence. Všichni víme, že voda je cenná komodita a že každá ušetřená troška se počítá.

Všechny oplachové přípravky Oriflame z řady Love Nature biologicky odbouratelné, neobsahují silikon ani parabeny a jejich obaly dokonce využívají 50 % recyklovaných plastů. Tuhý šampon s avokádovým olejem a heřmánkem Love Nature vás ale přivádí ještě o krok blíž k tomu nejlepšímu (udržitelnému!) životu.

Jak se tedy tuhý šampon používá?
Stejně jako tekutý šampon, ale trochu kontaktněji. Ačkoli k napěnění potřebují trochu víc tření než tekutý šampon, odvádějí dobrou práci – a fungují nejlépe, když je otíráte přímo ve vlasech!

Mám po tuhém šamponu používat i kondicionér?
Ano – je stejný jako tekutý šampon. Náš tuhý šampon Love Nature je vytvořen tak, aby vlasy nevysoušel, ale pokud chcete extra dávku hydratace, můžete použít některý z kondicionérů Love Nature, velmi dobře se doplňují.

Pro koho jsou tuhé šampony určené?
Jsou dobrou volbou pro kohokoli, kdo chce ke každodenní péči o vlasy přidat i něco dobra pro planetu!

Protože jsou lehké a dlouho vydrží, představují také praktické řešení pro cestovatele. Koneckonců, šampon, který vytekl do celého kufru, je to poslední, co bychom na cestách chtěli zažít.

Tuhý šampon s avokádovým olejem a heřmánkem Love Nature od Oriflame neobsahuje silikony ani parabeny a je obohacený přírodním avokádovým olejem proslulým svou schopností vlasy vyživovat a hydratovat. Chcete víc? Nevytváří žádný plastový odpad. Vyhráváme všichni!

Zdroj: www.oriflame.cz

Click here to add your own text