Top Oriflame 2021

Shromáždili jsme ty nejožehavější otázky z oblasti péče o pleť za rok 2021 a požádali jednoho z našich vědců o odpovědi!

Dnes toho asi o péči o pleť víte víc, než by vás kdy napadlo. V posledních letech hodně vzrostla popularita přísad jako retinol  či vitamin C . Ale čím víc toho víte, tím víc máte otázek! Toto jsou ty nejvyhledávanější otázky z oblasti péče o pleť, které lidé v roce 2021 zadávali na Google. Odpovídá na ně náš senior specialista péče o pleť, Adam Muggleton.

1. Jaký je správný sled pravidelné péče o pleť? 
Čisticí přípravek, pleťová voda, oční krém, sérum, denní krém nebo noční krém.

2. Jaká péče o pleť je bezpečná v těhotenství? 
Protože se v těhotenství mění hladiny hormonů, může se měnit i chování vaší pleti. Většina přípravků péče o pleť by měla být v pořádku. Je však potřeba zpozornět u produktů s obsahem retinolu/vitaminu A, s vysokou hladinou vitaminu C a s kyselinou salicylovou  nebo AHA, tj. kyselinou glykolovou.

Vaše pokožka také může být v těhotenství sušší. Takže do své pravidelné péče možná budete potřebovat zařadit přípravky, které hydratují a vyživují intenzivněji, než jste zvyklí, například Hydra Radiance řady Optimals.

3. Je lepší si umýt obličej před osprchováním, nebo po něm? 
Tvář byste si měli umýt po osprchování, teplota vody ve sprše je totiž obvykle příliš vysoká a mohla by vám pleť vysoušet či podráždit. Vždy používejte vlažnou vodu a jemný/šetrný čisticí přípravek, například čisticí gel NovAge Supreme.

4. Mohu AHA a retinol používat společně? 
Když používáte přípravek s AHA nebo s retinolem, musíte jej nanášet večer. Pokud chcete AHA a retinol používat společně, střídejte je – každý večer jeden přípravek, nepoužívejte je ve stejný den.

Vyzkoušejte peelingový roztok se 6 % AHA NovAge ProCeuticals  a retinolové sérum NovAge ProCeuticals.

5. Mohu retinol kombinovat s vitaminem C? 
Náš přípravek s vitaminem C doporučujeme používat jen jednou denně, a to večer. Pokud jej ale chcete používat spolu s přípravkem s retinolem, naneste jej ráno a přípravek s retinolem pak můžete použít večer.

Protože jak vitamin C, tak retinol jsou vysoce účinné aktivní látky, je nutné dávat pozor; ne každá pokožka snáší použití obou těchto látek najednou. Doporučujeme s užíváním začínat postupně, abyste se vyhnuli případnému podráždění.

6. Jak se zbavit akné?
Akné může mít několik příčin: Hormony, životní styl, stres, špatná výživa, kouření a genetika, to vše může přispět k mastné pleti a pupínkům. Chcete-li předejít jejich výsevu, používejte přípravky, které regulují tvorbu kožního mazu, a dopřávejte pleti peeling. Peeling uvolní póry a pomůže odstranit odumřelé kožní buňky. Doporučujeme naši řadu Pure Skin nebo NovAge systém pro mastnou pleť.

Vyvarujte se přílišnému čištění a používání příliš drsných čisticích přípravků. Mohli byste akné ještě zhoršit a pleť vysušit, což by spustilo nadměrnou tvorbu kožního mazu.

Zdroj: www.oriflame.cz

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *