Esenciální oleje

Ať už čtete rozhovor se slavnou modelkou, otevřete stránky časopisu o zdraví nebo si procházíte nejnovější blogy o kráse, je velmi pravděpodobné, že se dočtete o účincích esenciálních olejů. Ale o co vlastně jde? Čtěte dále a zjistěte, o čem je řeč.

Esenciální oleje ORIFLAMEDobře, tady je vysvětlení
Esenciální oleje jsou aromatické výtažky z rostlin. Což jednoduše znamená, že se jedná o oleje, které se získávají z rostlin a mají nějakou vůni. Mohou být extrahovány z různých rostlin a jejich částí – z okvětních lístků, z citrusové kůry, z kořenů rostlin, ze dřeva, pryskyřice, listů a podobně – ale proces extrakce je velmi specifický. Ať už se jedná o metodu destilace nebo mechanického tlaku, je třeba si zapamatovat, že se nepoužívá žádné rozpouštědlo. To znamená, že proces je nejen šetrný k životnímu prostředí, ale také produkuje čistý, 100% přírodní materiál. Vyprodukované oleje jsou velmi vysoce koncentrované a jejich aroma je opojné – každá kapka má neuvěřitelně silnou vůni! Ale síla olejů není jen v jejich vůni, ale také v tom, co pro vás tato síla může udělat.

Jak vám mohou pomoci?
Tyto aromatické oleje pomáhají rostlinám přežít a kvést – a mají také řadu terapeutických benefitů pro člověka. Znáte tu nostalgickou vzpomínku, kterou občas zažíváte, když ucítíte něco známého? Je to proto, že aroma ovlivňuje mozek! Bylo vědecky prokázáno, že specifické vůně esenciálních olejů mohou přimět tělo a mysl, aby reagovaly určitým způsobem. Mohou vás nabít energií nebo uklidnit vaši mysl. Jejich účinky mohou být transformační – lidé zaznamenali zvýšenou motivaci, zlepšení kvality spánku, snížení stresu a úzkosti apod. Díky této starodávné rostlinné moudrosti mohou esenciální oleje pomoci vašemu tělu fungovat co nejoptimálněji.

Proč jsou tolik oblíbené
Vzhledem k žádoucím emočním účinkům, které mají esenciální oleje pro člověka, není žádným překvapením, že jsou zmiňovány jako jedny z nejlepších produktů, které pomáhají lidem lépe spát a zvládat stres. Obzvláště v poslední době, kdy je globálně úroveň stresu vysoká, hledá každý jednoduché, a zároveň co nejúčinnější způsoby, jak dosáhnout emocionální pohody. A právě esenciální oleje se snadno používají a skutečně fungují. Navíc ještě úžasně voní, takže jsou opravdu nejlepším pomocníkem v péči o sebe. Co vás ale může překvapit, je to, že aromaterapie je starodávná léčebná praxe, která se používá již tisíce let! Není to jen záležitost jedné sezóny, je to trend, který s námi zůstává.

Nepleťte si je s parfémy
Ano, jsou to vůně – ale nepoužívejte je prosím jako parfémy (když oni tak krásně voní, takže víme, že to budete chtít zkusit!). Proč? Protože se jedná o úplně jiné produkty – esenciální oleje jsou tak koncentrované, že není vhodné je nanášet přímo na pokožku. Pokud však nemůžete odolat, vyzkoušejte naše esenciální oleje s kuličkovým aplikátorem určené k použití přímo na kůži.

Jste v pokušení vyzkoušet esenciální oleje? Naučte se, jak je používat, a objevte, jak tyto zázračné přírodní oleje mohou zlepšit celkové zdraví vaší mysli, těla a nálady!

Zdroj: www.oriflame.cz

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *