Oriflame registrace wellness

Současné životní trendy od nás vyžadují schopnost dělat víc věcí najednou. V průběhu dne musíme plnit různé úlohy: manžel/ka, rodič, dítě, zaměstnanec, student, přítel a mnoho dalších. Po celém dni či mnoha týdnech je těžké, nenechat se tím udolat. Jak si uspořádat život, abychom ho mohli žít naplno? Jak v dnešním zrychleném světě žít zdravě?

HEKTICKÝ SVĚT

V dnešním uspěchaném světě se mnoho z nás potýká s celou škálou stresujících vlivů včetně práce, rodiny, životního stylu a prostředí. Především s malými dětmi se zdá, jako by den nikdy neměl dost hodin! V mnoha moderních rodinách pracují oba rodiče, takže se musí opravdu otáčet, aby stihli vše, co je potřeba.

To se ale negativně podepisuje na našem zdraví. Nespíme dostatečně, když jsme v časové tísni, máme tendenci nejíst příliš zdravě a stres tlačí ze všech stran.

Postarat se o sebe a udržet si zdraví se v takto hektickém prostředí může zdát velkou výzvou, ale tak to být nemusí. Je několik jednoduchých kroků, které vám při každodenní aplikaci pomohou znovu začít rozpoznávat důležitost svého zdraví a zároveň být i příkladem pro ostatní.

Podívejte se na 5 jednoduchých způsobů, jak se o sebe v uspěchaném světě postarat.

1. TROCHA ČERSTVÉHO VZDUCHU

Někdy na to nejjednodušší nejsnáze zapomínáme. Proto pro vás máme malé připomenutí: pobyt na čerstvém vzduchu může dělat malé zázraky.

Tento koncept využívá japonská metoda “terapie lesem” a objevuje se stále více důkazů, že pobyt na čerstvém vzduchu prospívá jak tělu, tak mysli. Studie z roku 2017 potvrdila, že pobyt venku v přírodě může zvýšit hladinu energie, snížit míru úzkosti, podpořit imunitní systém a redukovat stres.

Nemáte nikde poblíž les? Nevadí. Podobné účinky má i stará dobrá procházka, i když si ji dopřejete ve městě.
 

2. ZACVIČTE SI

Cvičení přináší mnoho výhod, včetně regulace váhy a podpora zdraví srdce. Věděli jste ale, že pravidelné cvičení také pomáhá redukovat stres a depresi a zlepšuje celkové soustředění?

Cvičení – a fyzická aktivita obecně. Vede k tvorbě endorfinů, chemických látek, které v mozku působí jako přirozená analgetika. Pravidelné cvičení také zlepšuje spánek a tím v důsledku redukuje hladinu stresu.

Světová zdravotnická organizace (WHO) doporučuje dospělým lidem mezi 18-64 lety alespoň 150 minut středně intenzivní aerobní aktivity týdně. To může představovat například půlhodinovou procházku pětkrát do týdne.

3. ŽIJTE V PŘÍTOMNOSTI

Upřítomnění je mentální rozpoložení, kdy jsme zcela v přítomnosti. Uvědomujeme si, co se kolem nás děje, a přehnaně na to nereagujeme ani se tím nenecháváme udolat. Jedním ze způsobů, jak se upřítomnit, je meditace. Tento koncept ale můžete do svého běžného života začlenit mnoha jinými, nenápadnými způsoby.

Upřítomnit se můžete například i tak, že si vypnete upozornění na telefonu, abyste neustále nekontrolovali nové zprávy nebo každou novou reakci na sociálních médiích. Můžete si každý den vyhradit hodinu bez technologií, kdy budete čistě v přítomnosti, se svou rodinou a/nebo přáteli. Může to být tak jednoduché, jako prostě na minutku zavřít oči a jen zhluboka dýchat…
 

4. DEJTE SI ANTIOXIDANT

Podpora těla zevnitř je stejně důležitá, jako čerstvý vzduch, cvičení a upřítomnění – a jeden z nejlepších způsobů, jak na to, je každodenní dávka antioxidantů.

Naše tělo každý den vytváří v rámci normálního metabolismu, cvičení a kontaktu s toxickými látkami. Například znečištěním z prostředí – miliardy volných radikálů. Když se v těle volných radikálů nahromadí příliš, může to vést k poškození buněk, což označujeme jako oxidační stres. Ten se může projevit onemocněním a zrychleným nástupem známek stárnutí.

Proto je důležité se pomocí jídelníčku a potravinových doplňků postarat o průběžnou antioxidační ochranu a podpořit tak ochranné systémy našeho těla. Přírodní astaxanthin a výtažek z borůvky z řady Wellness by Oriflame je silný antioxidační doplněk, který bojuje proti negativním dopadům volných radikálů. Prokazatelně chrání buňky imunitního systému před oxidačním stresem, čímž také v těle snižuje hladinu zánětu. Tento potravinový doplněk obsahuje vitaminy C a E, které buňkám poskytují dodatečnou ochranu proti oxidačnímu stresu.

Věděli jste, že astaxanthin je nejsilnější přírodní antioxidant?

Věděli jste, že přírodní astaxanthin je nejsilnějším antioxidantem v přírodě?

5. UŽÍVEJTE MULTIVITAMINY A MINERÁLY

Další způsob, jak si v dnešním překotném světě udržet zdraví, je každodenní užívání multivitaminových doplňků.

V ideálním světě bychom každý den jedli dokonale zdravou stravu, ale všichni víme, že život se někdy dokáže zbláznit a takhle to prostě vždycky nevypadá. Vysoce kvalitní multivitaminový doplněk, jako jsou například multivitaminy a minerály (pro muže a ženy) z řady Wellness by Oriflame, může pomoci doplnit chybějící látky a podpořit příjem optimálních živin.

Užívání multivitaminových doplňků nám také poskytuje vitaminy a minerály, které mohou prospívat játrům a ledvinám, jež z těla odvádějí toxické látky.

BUĎTE ZDRAVÍ

Čerstvý vzduch, aktivní životní styl a upřítomnění vám pomůže snížit hladinu stresu a udržet si zdravé tělo i zdravou mysl v hektickém světě. Své tělo můžete podpořit také zevnitř pomocí vyvážené stravy a vhodně zvolených potravinových doplňků.

 
Více o řadě Wellness by Oriflame na našem novém webu >>

Zdroj: www.oriflame.cz

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *